Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری دانشجو»
2024-05-05@20:30:30 GMT

ایران به فناوری جداسازی شیر دست یافت

تاریخ انتشار: ۶ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۹۴۰۷۲۰

ایران به فناوری جداسازی شیر دست یافت

معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری به شرکت کاله رفت و از دستاورد‌های فناورانه این مجموعه بازدید کرد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، معاون علمی و فناوری رییس جمهوری به شرکت کاله رفت و از دستاورد‌های فناورانه این مجموعه بازدید کرد. سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری در این بازدید همچنین از پالایشگاه جداسازی شیر این شرکت که برای نخستین بار در ایران بومی‌سازی شده است نیز دیدن کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پالایشگاهی که ظرفیت جذب ۵ میلیون شیر را دارد. این بازدید با هدف نظارت بر روند توسعه طرح‌های دانش‌بنیان حوزه امنیت و سلامت غذایی و ارتقای سطح فناورانه زنجیره ارزش در حوزه صنایع دانش‌بنیان انجام شد.


پالایشگاه شیر چه می‌کند؟
در این پالایشگاه، با جداسازی شیر محصولاتی، چون خامه، کره، پروتئین‌های شیر، کازئین، قند لاکتوز و ... تولید می‌شود؛ همچنین فناوری این مرکز به گونه‌ای است که آب شیر دوباره به چرخه تولید برمی‌گردد اتفاقی که در شرایط کمبود آب در کشور حائز اهمیت است. این پالایشگاه انواع پنیر، شیر‌های مختلف، فرآورده‌های گوشتی، فرآورده‌های قنادی و نانوایی را تولید می‌کند.

فناوری به کار رفته در پالایشگاه، جداسازی شیر به روش غشایی است. تکنولوژی نوینی که تاکنون در ایران وجود نداشته و شرکت کاله با بومی‌سازی این فناوری به کمک توان و ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان، ایران را به جمع کشور‌های دارای این فناوری پیوند داد. با توجه به وجود تحریم‌ها و دشواری واردات دستگاه‌ها، بومی‌سازی این فناوری در کشور ضروری بود.

بر اساس آمار‌های موجود، در حال حاضر سالیانه ۵۰ هزار تن کره و ۲۵ هزار تن فرآورده شیری به کشور به ارزش ۶۰۰ میلیون دلار به کشور وارد می‌شود که راه‌اندازی این پالایشگاه در کنار حفظ این سرمایه ملی در کشور، شرایط صادرات محصولات تولیدی را نیز فراهم می‌کند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: کارخانه کاله سورنا ستاری معاونت علمی و فناوری بازدید شیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۴۰۷۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات تقسیم استانهای غربی و شرقی تهران | شهرستان های مشمول طرح جداسازی

به گزارش همشهری آنلاین،‌ علیرضا فخاری، در تشریح موضوع تشکیل دو استان غربی و شرقی تهران گفت: دو منطقه در این طرح وجود دارد که در غرب شهریار، ملارد، بهارستان و پرند شهرهای این بخش و در حوزه جنوب شرقی نیز ورامین، پاکدشت، پیشوا و قرچک جزو محدوده‌هایی است که این ۴ شهرستان مشمول طرح جداسازی می‌شوند.

تطبیق طرح تقسیم استانهای غربی و شرقی تهران با شرایط امروز جمعیتی

وی افزود: مطالعات این طرح مدت زیادی است آغاز شده و باید با شرایط امروز جمعیتی طرح را منطبق کنیم. براساس سرشماری هوایی که از گذشته داریم در غرب استان تهران نزدیک به ۳ میلیون نفر جمعیت داریم و در جنوب شرقی استان هم یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر جمعیت داریم، لذا به لحاظ گسترش جمعیت باید ملاحظاتی را در نظر بگیریم.

تقسیم و تفکیک زیرساخت‌ها اهمیت بسیار زیادی دارد مباحث اقلیمی و جمعیتی باید به لحاظ ترکیب دارای منطق باشد

استاندار تهران ادامه داد: ملاحظات سرزمینی، جمعیتی و جغرافیایی هر دو منطقه و چگونگی تأمین زیرساخت‌ها بسیار مهم است. بی تردید تقسیم و تفکیک زیرساخت‌ها اهمیت بسیار زیادی دارد و قطعا باید مطالعات میزان خدماتی که مردم باید در هر دو استان بگیرند، کامل شود. باید مباحث اقلیمی و جمعیتی هم به لحاظ ترکیب دارای منطق باشد.

فخاری تأکید کرد: ترکیب بندی جمعیتی در بخش غربی استان تقریبا با عدم تجانس همراه است و در بخش جنوب شرقی دارای تجانس است و به لحاظ گویش و سایر مولفه‌هایی که تاثیرگذار است همانند مولفه‌های اجتماعی، ممکن است در نقاطی ناهمگونی و در جاهایی همگونی داشته باشیم.

وی با بیان اینکه باید همه مولفه‌ها در مطالعات به خوبی دیده شود، اظهار کرد: نکته مهم این موضوع است که باید تصمیمات موجب آسایش و آرامش مردم باشد و تقسیمات باید به گونه‌ای باشد که در نتیجه مردم در رفاه نسبی با ایجاد تعادل در تأمین نیازمندیها و رفع مطالبات قرار بگیرند.

استاندار تهران افزود: بنابراین تقسیم مدیریتی که هدف اجرای این طرح است و از این طریق نظام مدیریت را مقداری کوچک تر می‌کند، باید قابلیت دسترسی داشته باشد، همچنین باید به لحاظ ماهیتی و یک امر الزامی محقق شود و اگر این موارد محقق شد در امر تقسیمات موفق هستیم.

کد خبر 849083 منبع: ایسنا برچسب‌ها خبر ویژه استاندار تهران تهران

دیگر خبرها

  • کلنگ خوابگاه متأهلی در دانشگاه کاشان به زمین زده شد
  • خودکفایی کشور در تأمین نانوکاتالیست ضروری در تولید بنزین
  • اجرای پروژۀ فیبر نوری در هرمزگان تسریع می‌شود
  • خودکفایی کشور در تامین نانوکاتالیست ضروری در تولید بنزین
  • اجرای پروژه فیبرنوری در هرمزگان تسریع می‌شود
  • گزارش تصویری | بازدید رئیس رسانه ملی و معاون سیما از پشت صحنه سریال «سلمان فارسی»
  • جزئیات تقسیم استانهای غربی و شرقی تهران | شهرستان های مشمول طرح جداسازی
  • سکوی توسعه‌ نوآوری و فناوری صنعت پتروشیمی کشور رونمایی می‌شود
  • بررسی تعارض منافع شرکت تعاونی کارکنان بنادر و گمرکات در ارائه برخی خدمات
  • ثبت ۱۶۸ هزار و ۶۷۳ طرح تحقیقاتی در حوزه سلامت/ راه اندازی ۱۱۴ مرکز رشد فناوری سلامت